SEO-тренди 2018

  1. 1. RankBrain - вчіться доносити фактичний зміст і гідності.
  2. Експеримент: як кліки в органічній видачі впливають на зростання позицій.
  3. 2. Контент, контент і ще раз контент!
  4. 3. Якщо Ваш сайт не мобільний - Вам нічого не допоможе

SEO-тренди 2018

Матеріал по темі

SEO-тренди 2019 + думки експертів

Чимало змін відбулося за 2017 рік у світі пошукового просування. Зібравши всю найсвіжішу інформацію, покопавшись в нових продуктах і оновлення алгоритмів, ми готові дати якісні прогнози по SEO-трендам на 2018 рік.

1. RankBrain - вчіться доносити фактичний зміст і гідності.

RankBrain - це система Google , Яка, з використанням машинного навчання, допомагає пошуковій системі сортувати результати пошуку.

Поговоримо більш детально про те, як це працює.

У ситуації, коли алгоритм RankBrain бачить слово або фразу, яку (а) йому не знайома і раніше він з нею не стикався, він починає шукати і аналізувати підказки. Таким чином, він висуває гіпотези про те, які синоніми є по даному новому запитом. Знайдений аналогічний сенс і лягає в основу при фільтрації результатів. Далі алгоритм зіставляє поведінковий сценарій на запропоновані їм результати, відточуючи і відсікаючи ті, які не затребувані. Відповідно, таким чином підвищуючи ефективність обробки нових пошукових запитів. RankBrain заміряє, як користувачі взаємодіють з результатами пошуку, і ранжирує результати відповідно до їх поведінкою.

Зауважимо, що алгоритм RankBrain відразу зайняв 3 місце в рейтингу найбільш важливих сигналів ранжирування.

Що стосується Яндекса, він також не відстає в цьому напрямку. Як самонавчальної системи тут довгий час використовувався Матрикснет (з 2009-го). Поступово CatBoost замінить Матрикснет у всіх продуктах компанії (точні терміни впровадження не оголошуються).

CatBoost, як і Матрикснет, ефективніше, ніж інші моделі, працюють з різнорідними даними, які описують різні чинники, наприклад, інформацію про демографію, переваги користувача і історію запитів. Обидва алгоритми підштовхують нас до того, що в 2018 році варто приділити увагу CTR.

Збільшення рекламних блоків контексту, швидкі відповіді, маркетплейси і т.п. відсувають органічну видачу. Ще менше користувачів стало переходити на другу сторінку. А з представлених на 1-й сторінці оголошень, як правило, клацають на перше і друге.

А з представлених на 1-й сторінці оголошень, як правило, клацають на перше і друге

Саме тому, в гонитві за клієнтом, необхідно зробити своє оголошення максимально інформативним і «кричущим».

Експеримент: як кліки в органічній видачі впливають на зростання позицій.

Цікавий експеримент-дослідження провів Ренд Фишкин навесні 2014 го. Якщо коротко, Ренд попросив передплатників в твітері накликати на вимогу imec lab URL його блогу. У підсумку, блог піднявся з 7-го на 1-е місце по цьому запиту.

Такий же експеримент провели і у нас: в популярних фейсбук-спільнотах попросили «накликати» певний URL по заданому кейворди. А також розмістили аналогічне прохання на сервісі advego. У підсумку вийшло трохи більше 200 кліків за 8,5 годин. За Google.com.ua (інкогніто Київ) URL піднявся з 7-го на 4-е місце. У Google.ru (МСК) став 6-м, а в Google.by (Мінськ) залишився без змін - 6-ий. Не такі прям мега круті результати, як у Фишкина в 2014-му, але все ж зростання позицій спостерігається! Відповідно, вимальовується логічне запитання: як прискорити масштабування без накліківаній на постійній основі?

Отже, парочку «Лайфхак» на тему того, як можна збільшити CTR оголошення:

- title зробити максимально простим, зрозумілим і спонукає до дії (не забуваючи про ключі);
- використовувати ключові особливості товару, і переваги послуги;
- приділяти особливу увагу мікророзмітки (відмінно відпрацьовує для статей, карток товарів і рецептів).

Ну а якщо ви хочете замовити якісне просування сайту, тоді вам сюди .

2. Контент, контент і ще раз контент!

Контент, контент і ще раз контент

Бути максимально корисним для своєї аудиторії на сьогоднішній день - це не порада, а обов'язкова умова. Потрібно розбиратися в тому, про що ти пишеш. І чим більшою мірою розбираєшся, тим краще пишеш. Розгорнення і заглибленість контенту стає вже чимось більшим, ніж просто корисна стаття, лайфхак або кейс. Якісний контент - це імідж, який передбачає написання текстів, що містять певні ключові слова із заданою щільністю (від 2 до 8%). Однак тепер пошукові системи стали ще розумнішими і аналізують не тільки сам контент, але і так званий «контекст». Схема проста: чим краще і всебічно охоплена тема, тим більше шансів у сайту потрапити в ТОП. Перейшовши до Вас на сайт користувач повинен отримати відповідь на своє питання і більше не повертатися до видачі. Утримати увагу користувача і дати йому вичерпні відповіді - для Вас місія №1. Допоможуть Вам в цьому інфографіка, відгуки, відеоконтент. Загалом все те, що буде цікаво і корисно для вашого відвідувача.

Корисними інструментами для розширення семантики для ваших текстів стануть:

  • LSI Graph - інструмент допомагає зібрати околотематіческіе ключові слова. Але на жаль, тут не можна виставляти точний регіон. У цьому плані більш корисний Pixel Tools ;
  • Планувальник ключових підказок від Google ;
  • Збір підказок в KeyCollector ;
  • Блок пошукових підказок .

3. Якщо Ваш сайт не мобільний - Вам нічого не допоможе

Якщо Ваш сайт не мобільний - Вам нічого не допоможе

На сьогоднішній день частка мобільного трафіку перевищила 64%. Що це означає? Якщо у вас відсутній адаптивна верс

Відповідно, вимальовується логічне запитання: як прискорити масштабування без накліківаній на постійній основі?
Що це означає?