Главная Новости

Володимир Осипов - Шлях Патріота

Опубликовано: 14.04.2016

Відомий русофіл-патріот Володимир Осипов понад 25 років очолює Союз «Християнське відродження». Це найстаріша в Російській Федерації громадська православно-патріотична організація, в неї входять адепти православного монархізму і російського націоналізму, так звані царисти.

Життєвий шлях Володимира Осипова, відомого громадського діяча, видавця журналів, письменника, незламного борця за ідею російського націоналізму і монархізму, розпочався у м. Сланці Ленінградської області, де він народився в 1938 році, в родині місцевих вчителів. Через кілька років Володя був хрещений – це відбулося у воєнні роки, в евакуації в місті Пугачов Саратовської області.

Навчання в престижному МДУ закінчити не вдалося, так як знайомство і публічна підтримка політично неблагонадійного Анатолія Іванова призвели до виключення з вузу. Довелося закінчити заочно істфак педагогічного інституту і приступити до роботи вчителем історії в московській школі і за сумісництвом – завідуючим сільським клубом.

Покарання за політичну неблагонадійність виключенням з інституту не обмежилось. Перейшовши від дрібних арештів на кілька діб за участь у літературних читаннях, влада засадила Осипова на 7 років за сфабрикованим звинуваченням в антирадянській пропаганді із закликом вчинити замах на життя генсека Хрущова.

Термін політв'язень Осипов відбував у мордовському «Дубровлазі», де відбулося доленосне знайомство з підпільними слов'янофілами з ВСХСОН (Всеросійський соціал-християнський союз визволення народу). Саме тут політичні переконання Володимира Миколайовича повністю сформувалися, і він став прихильником православної монархії і русофілом.

Після відбуття повного терміну Володимир Осипов проживав в Олександрові Володимирської області, де працював пожежником. Тут же, в Олександрові відбулося знайомство і кілька знакових зустрічей з Олександром Солженіциним. Тоді ж вперше був виданий перший вісник русофілів-монархістів – журнал «Віче», а трохи пізніше – журнал «Земля». У цей же період Осипов почав активно публікуватися в зарубіжних ЗМІ для емігрантів – ця публіцистична діяльність знову відправила його за ґрати за політичною статтею. На цей раз – 8 років суворого режиму.

І знову повністю відбутий строк... За цей час російські емігранти заочно включили Осипова в ПЕН-клуб. По закінченню терміну місцем проживання і роботи став Тарус Калузької області. Експедитор і економіст відділу постачання Володимир Осипов і тут знаходився під пильним наглядом влади.

15 років політичних таборів не охололи громадський і політичний запал Володимира Миколайовича: знову писалися статті, книги, була участь у нових активних рухах православних монархістів. Було створено ініціативну групу, яка оформилася як ХПС (Християнсько-патріотичний союз). Внутрішній розкол всередині Союзу змусив групу учасників на чолі з Осиповим створити нове об'єднання царистів – «Християнське відродження», яке він беззмінно очолює з 1990 року. Організація – ініціатор Хресних ходів, громадських зборів, конференцій, присвячених темі православного монархізму.

Ще одні негаразди з законом довелося пережити вже у поважному віці: написана книга «Корінь нації. Записки русофіла» стала причиною звинувачень в екстремізмі, які, втім, закінчилися поразкою звинуватців-русофобів.

Джерело: novosti.net.ua

rss