Ставлення громади м. Одеси та області до ксенофобної політики Республіки Румунії
29-11-2013, 14:00
2 грудня поточного року у приміщенні Національної спілки журналістів України в м.Одеса, проспект Шевченка, 11, відбудеться прес-конференція «Ставлення громади м.Одеси та області до ксенофобної політики Республіки Румунії».
Румунські політики і дипломати, не дивлячись на неодноразові протести Всеукраїнської національно-культурної молдавської Асоціації, яка представляє інтереси 250 тисяч громадян України молдовської національності, продовжують втручатися у внутрішні справи молдовської спільноти, приймати на рівні держави рішення про визначення всіх близьких до румунського етносу громадян – румунами, про святкування Дня територій, що є територією України (День Буковини).
В знак протесту, 15 листопада поточного року о 14.00 по вул.Базарна, 31 (будівля Генерального консульства Румунії в Одесі) в черговий раз Всеукраїнською національно-культурною молдавською Асоціацією (керівник Фєтєску А.С.) відбулося пікетування Генерального консульства Румунії в Одесі.
Понад 200 осіб прибули до дипломатичної установи Румунії висловити своє негативне ставлення до фактів втручання іноземної держави у внутрішні справи України, а також молдовської етнічної громади.
Однак, Генеральний консул Є. Рапча продовжує поширювати агресивну політику офіційного Бухаресту по відношенню до молдовської спільноти України. Зокрема, представники Генерального консульства Румунії в м.Одеса ініціюють проведення румунських національних свят в молдовських селах Одещини, що створює передумови до ескалації конфліктів на міжнаціональному підґрунті.
Невизнання з боку румунської сторони молдован, як окремої нації, нав’язує денаціоналізацію та асиміляцію останніх, порушуючи всі міжнародні конвенції з цього питання.
Всеукраїнська національно-культурна молдавська Асоціація виступає за співпрацю України з Румунією, за подальший розвиток добросусідських відносин. Але ми не можемо дозволити, щоб добра воля українського народу, політичного керівництва держави використовувалися румунськими політиками в порушення діючих консульських конвенцій та рекомендацій для реалізації своєї брудної агресивної уніоністської політики.
Ми протестуємо проти:
– спроби румунських дипломатів та політиків втручатися у внутрішні справи молдовської спільноти України;
– проведення румунськими представниками різноманітних представництв та недержавних організацій антимолдовських заходів в місцях компактного проживання молдован;
– прийняття Румунською державою провокаційних рішень, що визначають всіх, хто має щось спільне з румунським етносом – румунами;
– встановлення Парламентом Румунії свят, які стосуються територій України (як, наприклад, нещодавно встановлено день Буковини).
Ми вимагаємо відставки Генерального консула консульства Румунії в Одесі пана Єміла Рапча, який допускає грубі порушення дипломатичних конвенцій.
Звертаємось до Президента України В.Ф. Януковича, Міністра закордонних справ України Л. Кожари, голови Одеської облдержадміністрації М.Л. Скорика з проханням викорінити практику втручання різних румунських політиків, чиновників, дипломатів та недержавних румунських організацій у справи молдовських громад України.
Фотографії з місця пікетування на диску.
Контактні телефони: (048) 728-34-74 (067) 482-52-24
Похожие новости нашего сайта:
Лидер Куликового поля Артем Давидченко согласился дать эксклюзивное интервью и ответить
В интервью, размещенном в издании "Таймер", руководитель ячейки партии "Родина" и
Сегодня мы взяли интервью у одного из лидеров протестов одесситов, организаторов
Жуткая трагедия 2 мая продолжает обрастать новыми подробностями. В деле появляются новые
В последних числах апреля одесские СМИ облетела новость: меда-холдинг «100%» подвергся
Представители России, США, Евросоюза и Украины 17 апреля приняли в Женеве документ по
Загрузка...

rss
Карта