Круглый стол "Дебюты Государственного агентства по вопросам кино Украины"
5-07-2013, 16:14
10 июля 2013 года, в 12.00 в помещении Союза журналистов, Проспект Шевченко,11 будет проведен круглый стол по вопросам подведения итогов конкурса сценариев дебютов Государственного агентства по вопросам кино Украины.

Участники:

Председатель правления ЧАО Одесская киностудия Андрей Вадимович Зверев.
Член Союза журналистов, член Союза кинематографистов, исполнительный продюсер ЧАО Одесская киностудия Сергей Евгеньевич Куркаев.
Члены Союза кинематографистов:
Вадим Васильевич Костроменко
Марина Багрий-Шахматова

Державним агентством України з питань кіно, для формування Програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2013-2014 рр. був оголошений конкурс.
Одеська кіностудія, як ексклюзивне кіновиробниче підприємство в Україні, з істотною участю Держави в своєму статутному фонді, розраховувало на підтримку насамперед держави, в особі Держаганства, при отриманні фінансування на виробництво дебютних кінокартин, які і є прерогативою Держагенства.

Для цього, ПрАТ «Одеська кіностудія» був проведений відкритий творчій конкурс оригінальних сценаріїв короткометражних ігрових фільмів, результати якого були оголошенні на офіційному сайті ПрАТ «Одеська кіностудія».

При відборі більш-ніж 160 сценаріїв з України та близького зарубіжжя, були залучені метри кінематографу попередніх років такі, як: Костроменко В.В., Хміадашвілі, Багрій-Шахматова М.В та ін., які мають великий досвід в галузі кінематографії. Крім того, після відбору, усі сценарії пройшли додаткове погодження в Одеському відділенні Союзу кінематографістів.

Від ПрАТ «Одеська кіностудія» було подано 7 кінопроектів, які були прийняти Держкіно, згідно з Наказом Міністерства культури України від 26.04.2011р. № 30 «Про затвердження Порядку конкурсного відбору кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів». Всю цю велетенську роботу було проведено з національною, патріотичною метою відродження славетних творчих традицій та здобутків Одеської кіностудії, нашим колективом були покладені зусилля щодо підготовки матеріалів, та участі у конкурсі дебютних кінопроектів.

Відповідно до Наказу № 46 про затвердження списку кінопроектів, що пройшли до другого етапу конкурсу кінопроектів від 07.06.2013, та Протоколу засідання Експертної комісії з питань кінематографії від 07.06 2013 р. на офіційному сайти Держкіно був оголошений список проектів допущених до другого етапу конкурсу.

На превеликий жаль, жоден з семи проектів, поданих Одеською кіностудією не пройшов в другий етап конкурсу.
Одеська кіностудія, також, планує подавати проекти на наступні конкурси для отримання фінансування, та хотілося б уточнити критерії відмови в проходженні конкурсу, а також рекомендації до проектів, що будуть подаватися в майбутньому.
Похожие новости нашего сайта:


Герой нашей рубрики интервью - одесский анархист Вячеслав Азаров, руководитель
Герой сегодняшней рубрики "Интервью" - депутат одесского городского совета и активный
Основатель Куликова поля Антон Давидченко не так давно вышел на свободу, после
В Одессе завершилось одно из долгожданных событий этого лета. Одесский международный
Буквально через считанные дни в Одессе пройдет главное событие этого лета. Одесский
В Одессе местный городской департамент юстиции хочет запретить организацию «Молодежное
Загрузка...
Loading...

rss
Карта