Презентація книги Ю. А. Работіна «Золотое кольцо Победы»
30-05-2013, 16:46
7 червня в 14:00 за адресою ОННБ ім. М.Горького вул. Пастера, 13 Центр правової інформації (головний корпус, 2-й поверх) відбудеться пресс-конференція.

68 років наша країна живе під мирним небом. Все далі від нас трагічні події Великої Вітчизняної війни, все менше залишається серед нас їх очевидців . І тим ціннішими стають для нас спогади учасників боротьби за звільнення Батьківщини від німецьких окупантів, тим вагомішою стає
для нас пам'ять про загиблих героїв.
Автор книги «Золотое кольцо Победы» Ю. А. Работін зумів втілити в життя прекрасну ідею - організувати п'ять років тому акцію, присвячену 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 50- річчю створення Спілки журналістів України, - журналістський марафон «Преса як фактор довіри між народами». Він пройшов усіма тринадцятьма містами-героями СРСР. Учасники марафону проїхали героїчними місцями України, Росії та Білорусії, схилили голови перед братськими могилами, зустрілися з фронтовиками.
Підсумком цієї акції і стала книга Ю.А. Работіна «Золотое кольцо Победы». Свої спогади про кожен день, проведений у дорозі, про враження від зустрічей автор доповнює власними дослідженнями окремих епізодів Великої Вітчизняною війни. Зокрема, викладає цікаві факти про бункер Гітлера під Вінницею і агонію фюрера в Берліні, говорить про подвиг наших розвідників у поєдинку з ворогом. У книзі зібрані записи, спогади безпосередніх учасників війни.
Работін Юрій Анатолійович народився в 1956 році на Херсонщині. Він - учасник бойових дій, військовий кореспондент, офіцер запасу. Побував у 130 країнах світу і в деяких «гарячих точках» земної кулі. З 1996 року - голова правління Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України, повний кавалер міжнародних нагород Собору слов'янських народів «Слов'янська честь, доблесть, слава». Нагороджений Грамотою Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України, заслужений журналіст України.
Книга Ю.А.Работіна будезацікавить і посивілого ветерана війни, і студента, і науковця, і журналіста, і просто широке коло читачів.
Презентація проводиться 7-го червня 2013 року о 14.00 у рамках XIV Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» в ОННБ ім. М. Горького (вул. Пастера, 13). Вхід вільний.

ПРОГРАМА
презентації книги Ю.А.Работіна «Золотое кольцо Победы»
1. Вступне слово Бельницької Ольги Миколаївни -
заступника генерального директора ОННБ ім.М.Горького з бібліотечної роботи, заслуженого працівника культури України.
Виступи:
1. Работін Юрій Анатолійович - автор книги «Золотое кольцо Победы», голова правління Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України.
2. Максим'юк Тарас Іванович - учасник журналістського марафону «Преса як фактор довіри між народами», який відбувся 2010 р. з нагоди 65 річниці Великої Перемоги, заслужений працівник культури України.
3. Осипов Валерій Борисович - доктор економічних наук, доктор філософії, полковник у відставці, член правління ОРВ НСЖУ.
4. Деречин Василь Васильович - головний редактор газети «Прапор перемоги», член НСЖУ.
5. Рибін Петро Анатолійович - редактор газети «Лиман» (м.Татарбунари).
6. Невмитий Володимир Ілліч - директор Одеського обласного радіо, член правління ОРВ НСЖУ.
7. Сергачов Валерій Олександрович - керівник відділення Всеукраїнської громадської організації «Руський рух України» в Одеській області, полковник у відставці.
Похожие новости нашего сайта:


Герой нашей рубрики интервью - одесский анархист Вячеслав Азаров, руководитель
Герой сегодняшней рубрики "Интервью" - депутат одесского городского совета и активный
Основатель Куликова поля Антон Давидченко не так давно вышел на свободу, после
В Одессе завершилось одно из долгожданных событий этого лета. Одесский международный
Буквально через считанные дни в Одессе пройдет главное событие этого лета. Одесский
В Одессе местный городской департамент юстиции хочет запретить организацию «Молодежное
Загрузка...
Loading...

rss
Карта