"ПОРА ПЕРЕМІН" Ю. Работін
4-06-2013, 16:03
6 червня День журналіста в Україні, це професійне свято працівників ЗМІ. З нагоди 19-річчя цього свята в нашій країні. Юрий Работін голова Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України висловив свої привітання.

Текст привітання:
"ПОРА ПЕРЕМІН
Шановні майстри пера й мікрофона!

День журналіста - передовсім свято солідарності тих, чиє життя можна вмістити в один пісенний рядок: "Трое суток шагать, трое суток не спать ради нескольких строчек в газете..." Журналістика - не стільки вид інтелектуальної, суспільно-значимої діяльності, це скорше - діагноз.
Кореспонденти працюють на передовій військових конфліктів, в осерді стихійних катастроф, піднімаються на зруйнований реактор Чорнобильської АЕС, висвітлюють екстремальні події, іноді потерпаючи на мітингах протиборствуючих сторін, відстоюючи своє право на професію.
Президент України Віктор Янукович закликав суспільство зробити ще один крок до демократизації ЗМІ - роздержавити пресу, створити громадське телебачення й радіо. Це - європейський підхід. Втім у цьому процесі надто важливо, щоб редакції не потрапили під вплив олігархічних кланів, політичних структур. Йдеться ж бо про "замовлення музики" та "джинсу". А усе це суперечить засадам інформаційного суспільства, інтересам людей, які мають законне конституційне право отримувати достовірну, вичерпну інформацію.
Одним словом, настає пора перемін. І треба з гідністю пронести стяг української журналістики крізь ці випробування.
Одеська регіональна організація НСЖУ - одна з найчисельніших в Україні. На її рахунку чимало добрих справ і починань. Достатньо згадати Загальнонаціональний конкурс "Українська мова - мова єднання". Напередодні свята проведення цього форуму (цього річ - чотирнадцятого за ліком(!) нашу спілчанську організацію удостоєно звання лауреата конкурсу НСЖУ в номінації "Краща журналістська акція України".
Попереду - нові орієнтири, нові завдання. Я впевнений, що журналістському корпусу Одещини вони до снаги.
Зі святом, дорогі колеги!"
Юрій Работін (голова ОРО НСЖУ)