Про Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини
26-07-2013, 15:29
В 12:00 01 серпня 2013 р. відбудеться прес-конференція Одеського обласного ромського конгресу, під час якої голова правління Сергій Єрмошкін, члени правління Рустам Стоян, Артур Рота, інші представники ромської громади Одещини познайомлять присутніх з першим етапом виконання указу Президента України «Про Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року» - розробленням планів заходів.
Прес-конференції, присвячена двом основним темам:
1. Розробленню Планів заходів на виконання Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року, схваленої указом Президента України 08.04.2013 р.
2. Міжнародному дню голокосту проти ромів (02 серпня).

Одеська область стала першою та єдиною в Україні, де органи державної влади та місцевого самоуправління на пропозиції від ромів створили спеціальні робочі групи для підготовки планів заходів на виконання Стратегії (відповідні розпорядження голови Одеської ОДА №607 від 18 червня, Одеського міського голови №642 від 17 червня, розпорядження Білгород-Дністровського міського голови № 122 від 18 червня).
Станом на 01 серпня проект плану заходів, запропонований ромськими фахівцями, пройшов обговорення в усіх робочих групах, до нього внесені належні уточнення, доповнення, зміни й узгоджений документ надісланий до Міністерства культури, яке опікується цією темою. Цей документ, за повідомленням відповідального працівника Міністерства культури вже взятий до роботи.
Наразі триває робота з розроблення місцевих планів заходів, які будуть затверджені після затвердження Кабінетом Міністрів України загальнодержавного плану заходів у жовтні п.р.
Учасники прес-конференції познайомлять журналістів також з поточним дослідженням історії Калатріш (винищення ромського народу нацистами) в області та державі.
Окрема увага буде привернута до кримінальної справи про вбивство у жовтні 2008 р. неповнолітнього рома в Овідіопольському районі – цю справу вже 4 роки слухає Овідіопольский райсуд (4 склади суди), нині вона втретє за рішенням вже Апеляційного суду направлена на додаткове розслідування, а на адресу начальника ГУ МВСУ в Одеській області та прокурора Одеської області Апеляційний суд навіть постановив окрему ухвалу, в якій указав на вкрай неякісне розслідування цієї справи та відсутність прокурорського нагляду на стадії дізнання та розслідування. Представники ромської громади пов’язують такий стан справи з тим, що потерпілими в ній є саме роми.
Похожие новости нашего сайта:
Лидер Куликового поля Артем Давидченко согласился дать эксклюзивное интервью и ответить
В интервью, размещенном в издании "Таймер", руководитель ячейки партии "Родина" и
Сегодня мы взяли интервью у одного из лидеров протестов одесситов, организаторов
Одесскую трагедию 2 мая продолжают обсуждать, анализировать и искать правду. Благодаря
Жуткая трагедия 2 мая продолжает обрастать новыми подробностями. В деле появляются новые
В последних числах апреля одесские СМИ облетела новость: меда-холдинг «100%» подвергся
Загрузка...

rss
Карта