Прем’єра комедії «Хто кому Рабінович» в Одесі
13-09-2013, 14:50
В 13:00 16 вересня 2013 р. у приміщені ОРО НСЖУ відбудеться прес-конференція, що присвячена прем’єрі комедії «Хто кому Рабінович».
24 вересня 19:00 на сцені Одеського українського академічного музично-драматичного театру імені В.Василька одесити побачать комедію «Хто кому Рабінович» по п’єсі Ігоря Афанасьєва, який і поставив цю комедію, що має незмінний успіх, як на рідній сцені, а це – Київський академічний імені П.Саксаганського обласний музично-драматичний театр, так і на гастролях.
Ігор Афанасьєв – відомий режисер, драматург, сценарист, заслужений діяч мистецтв України, режисер-постановник Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка. З 1993 - 2010 рік жив і працював у США. Постановки за його п’єсами здійснені у театрах України, Росії, Білорусії, Польщі, Чехії, Ізраїлю, США.
Свого часу в місті Біла Церква Лесем Курбасом була створена театральна студія «БЕРЕЗІЛЬ», яку згодом реорганізували у державний театр.
Пройшло майже століття, а театр живе й молодіє!
Репертуар театру складає більше 40 вистав українських та зарубіжних класиків, а також сучасних драматургів. З гастролями колектив побував у багатьох містах і містечках України – Київ, Кіровоград, Житомир, Полтава, Черкаси, Iвано-Франкiвськ, Умань, Чернiгiв, Днiпропетровськ, завжди маючи схвальні відгуки глядачів і преси.
До Одеси завітали вперше. Одеса – це культурна столиця України, а її глядач має вишуканий смак і є своєрідним лакмусовим папірцем для визнання творчого рівня будь-якого колективу будь-якого театру.
Успіх і визнання минулих років будуть справді вагомими, якщо одесити сприймуть театр, вподобають творчість нашого колективу.
В театрі імені П. Саксаганського працюють двоє одеситів - Віктор Сирота – актор, та художник по костюмам Катерина Панчошак, які навчалися в Одеському художньо-театральному училищі ім. Грекова.
Свого часу на їхню долю, на вибір професії вплинула громадська організація «Інтелектуальний форум», не тільки вплинула, а й допомогла зробити правильний вибір у житті.
Вони з радісним хвилюванням чекають зустрічі з колишніми однокурсниками, друзями, рідними, наставниками-педагогами, і найголовніше, глядачами-одеситами.
Перші спроби проявити себе вони змогли завдяки проектам «Інтелектуального форуму». Віктор грав і був режисером спектаклю Тараса Шевченка «Назар Стодоля», який поставив з колективом «Джерело» історичного факультету ОНУ імені І.І. Мечникова, а Катерина стояла в основі створення костюмів для цього спектаклю.
Ми постійно дбаємо про виховання поколінь театральних глядачів, велику увагу приділяємо дитячому репертуару. На ваш розсуд представляємо фантазію на тему казки Г.-Х. Андерсена «Дюймовочка і метелик», лібрето до якої написала талановита одеситка Ганна Яблонська. Творча група зробила переклад тексту українською мовою. Спектакль вийшов динамічним, оздоблений масштабними декораціями, цікавими костюмами і супроводжується прекрасною музикою.
Шановні одесити: дітям «Дюймовочку і метелика», а вам – «Хто кому Рабінович»!